Zajímavé odkazy

Stránky jsou optimalizovány pro Firefox a Operu. Pro správné fungování obchodu je třeba mít zapnuty cookies.

Přátelé, partneři a zajímavé odkazy

Tyto stránky jsou optimalizovány pro prohlížeče Firefox a Opera.

Pro správné fungování obchodu je třeba mít zapnuty cookies.

Biotextil AMWA Organic - Péče

Jak o něj pečovat?

Dnešní doba nabízí mnoho řešení, kerá usnadňují péči o textilie. Začínají u široké nabídky čisticích prostředků, u sušiček a chemických čistíren končí. Při péči o u nás zakoupený biotextil (který jste si koupili pravděpodobně nejen kvůli pozitivnímu vlivu na Váš organismus, ale i protože nechcete zbytečně zaneřáďovat naši planetu), však prosíme, abyste brali v úvahu péči o naši přírodu. Některé metody čištění, jako například chemické, navíc pro údržbu biotextilu vyloženě nedoporučujeme (nejedná se ani tak o mechanické vlastnosti - látky s chemicky nenarušeným vláknem jsou naopak trvanlivější a pevnější, jako spíš o zachování dalších kvalit, v biotextilních materiálech od nás obsažených).

Z hlediska udržitelnosti našeho společného bytí na této planetě doporučujeme:

- použítejte ekologicky šetrné, či přímo přírodní prací prostředky! = pomáháte zachovávat přírodní bohatství i pro ty, kteří přijdou po nás, navíc tím uchováváte také přírodní charakter s nímž k Vám naše výrobky doputují

- perte při nižších teplotách, šedesátka není vždy nutná (na slabě znečištěné oblečení hravě vystačíte s třicítkou)

- máte-li možnost, sušte vždy raději přirozenou cestou, než sušičkou, která na to spotřebuje další energii

- jestli se Vám to nedopatřením roztrhne, zašijte to a používejte dál (aspoň tím zjistíte, jak jsou naše materiály trvanlivé)

Pokud si nejte jisti, jaké prací prostředky používat, zkuste se podívat do našeho oddělení ekodrogerie. Najdete zde výrobky značek AlmaWin a Klar. Vybrali jsme je proto, že se svou účinností nijak výrazně neodlišují od těch konvečních, na rozdíl od nich jsou však čistě z přírodních surovin (častokrát dokonce v bio kvalitě), čímž šetrné k přírodě i látkám, a nezničí jejich přírodní vlastnosti.

Barvené látky jsou ve většině případů 100% stálobarevné, ale nic nezkazíte, pokud je budete pro jistotu prát s podobnými barvami. Chyba se může stát vždycky. (Pokud máte nějaké dotazy, neváhejte se na nás obrátit, rádi s Vámi dořešíme veškeré podrobnosti, potřebné ke kvalitní péči).

Symbol pro šetrné sušení v sušičce jsme se po zvážení všech aspektů, v součinnosti s výrobcem a barvíři látek, rozhodli pro naše bílé povlečení povolit; přičemž platí všechna výše naznačená doporučení. Barevný textil doporučujeme sušit klasicky, ve stínu. Slunce je velmi silné bělidlo....

Symboly pro údržbu
 
bílé látky
barevné látky
choulostivé látky (šály, mírumilovné hedvábí, samet)

Biobavlněný newsletter?